Üniversitemizden Bir Rekor Daha: Rektör Alma ve 9 Akademisyenimiz, AD Scientists Rankings 2024’e Damga Vurdu!

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Üniversitemizden 9 akademisyen, “AD Scientists Rankings 2024” sıralamasında üst sıralarda yer alarak “dünyanın en etkili bilim insanları” arasına bir kez daha isimlerini yazdırdılar.

​Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Üniversitemizden 9 akademisyen, “AD Scientists Rankings 2024” sıralamasında üst sıralarda yer alarak “dünyanın en etkili bilim insanları” arasına bir kez daha isimlerini yazdırdılar.

Bilim insanlarının son 6 yılda yaptığı çalışmalarda h-indeksi, i10 indeksi ve atıf sayısı kriterlerini esas alarak akademik bir başarı analizi yapan AD Scientific Index; üniversite, konu, ülke, bölge ve dünya kategorilerinde başarı listelerini paylaşıyor.

“Scientists Rankings 2024” sıralamasına göre dünyanın en etkili bilim insanları arasında Üniversitemizden de 10 bilim insanın ismi öne çıkıyor.

Listede birinci sırada Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma bulunurken Rektör Alma’yı Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Doç. Dr. Fikret Türkan, Prof. Dr. Ramazan Erenler, Dr. Öğr. Üyesi Mesude Figen Dönmez, Doç. Dr. Aliihsan Şekertekin, Prof. Dr. Rüstem Gül, Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Topkaya, Prof. Dr. Süleyman Nalbant ve Süleyman Temel takip ediyor.


Akademisyenlerimizin başarısından büyük mutluluk ve gurur duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Üniversitemizi her geçen gün daha ileri noktalara taşımak adına tüm bileşenlerimizle birlikte büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Hızla gelişen fiziki alt yapımız ve nitelikli akademik kadromuzla ülkemizin ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasına ismimizi yazdırma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Üniversiteler sadece öğrencilere eğitim veren kurumlar değil aynı zamanda bulunduğu şehrin, bölgenin ve ülkenin değerlerine sahip çıkarak bu değerleri zenginleştiren, araştıran, geliştiren ve tanınırlığını arttıran kurumlardır. Bu noktada dünyanın en etkili bilim insanları listesine giren akademisyenlerimiz, şehrimiz için de önemli bir gurur kaynağı. Akademisyenlerimizi şahsım ve Üniversitem adına daha tebrik ediyor ve Üniversitemizin tüm akademisyenlerinin başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Rektör Alma, akademik çalışmalar için her zaman teşvik edici ve yönlendirici yaklaşımları ile akademisyenlere destek veren Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine de teşekkür etti.


Bu gönderiyi paylaş
Etiketler