Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemizden Ses Getirecek Moleküler Hidrojen Çalışması!

Üniversitemiz Türkiye’de Moleküler Hidrojenle (H2) ilgili sağlık çalışmalarında ilk olmaya devam ediyor!

Üniversitemiz Türkiye’de Moleküler Hidrojenle (H2) ilgili sağlık çalışmalarında ilk olmaya devam ediyor!

Bu kapsamda Üniversitemizde faaliyet gösteren Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (YENİGIDAM), Türkiye’de ilk defa ulusal ve uluslararası alanda ilgi odağı haline gelmiş Moleküler Hidrojenin (H2) gıda, sağlık, tarım gibi uygulamalarında ses getirecek bir başarıya imza attı.

Üniversitemiz ile Ankara Üniversitesi iş birliğinde Ankara Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi. Menekşe Nazlı Aker yürütücülüğünde, Üniversitemiz akademisyenlerinden Prof. Dr. Duried Alwazeer ve Doç. Dr. Menekşe Bulut tarafından günlük yaşamı olumsuz etkileyen psikiyatrik veya somatik semptomlar oluşturan Premenstrüel Sendrom üzerinde, Moleküler Hidrojenli Suyun kullanımının etkileri incelendi.

Çalışma; uluslararası yayınevi olan BMC Women's Health’de ‘’Premenstrüel Sendrom Yaşayan Öğrencilerde Hidrojenli Su Tüketmenin Premenstrüel Semptomlar ve Yaşam Kalitesi Üzerine Etkisi: Randomize Kontrollü Bir Çalışma’’ başlıklı makale olarak yayınlandı.

Çalışma sonucunda Hidrojen açısından zengin suyu içmenin premenstrüel sendromu olan kadınların adet öncesi semptomların şiddetini azalttığı ve yaşam kalitesini yükselttiği sonucuna varılarak literatüre önemli bir katkı yapıldı.

Link: https://bmcwomenshealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12905-024-03029-8


Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 28 Mart 2024
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Üniversitemizde Medya-Akademi-Öğrenci Buluşması
Üniversitemizde eğitim alan Radyo TV Programcılığı öğrencileri ile Iğdır Yıldız Teknoloji Mesleki ve Teknik Lisesi Radyo ve Televizyon Bölümü öğrencileri, iletişim akademisyenleri ve Doğuş Medya Grubu Kameramanı Ümit Taş ile bir araya geldi.