Üniversitemizin Cezayir'deki İş Birliği Ağı Genişliyor!

Üniversitemiz ile Cezayir’de bulunan Khemis Miliana Djilali Bounaama Üniversitesi arasında Memorandum of Understanding on Academic Cooperation (MoU) anlaşması imzalandı.

​Uluslararası iş birliği ağını genişletme misyonu ile çalışmalarını aralıksız sürdüren Üniversitemiz, önemli bir anlaşmaya daha imza attı.

Cezayir’in önde gelen üniversitelerinden bir tanesi olan Khemis Miliana Djilali Bounaama Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında Memorandum of Understanding on Academic Cooperation (MoU) anlaşması imzalandı.

Protokol kapsamında iki üniversite arasında akademik ve idari personel değişimi, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin değişimi, ortak araştırma projelerinin yürütülmesi, ders verme, sempozyum düzenleme ve akademik iş birliğinin artırılması gibi faaliyetler yürütülmesinin önü açıldı.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversitemizin son dönemde attığı adımlarla, bölgede ve dünyada adından söz ettiren bir Üniversite olma yolunda önemli bir mesafe kaydettiğini anımsattı.

Özellikle Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Irak gibi yakın coğrafyada bulunan ülkelerdeki pek çok üniversite ile paydaşlıklar geliştirildiğini belirten Rektör Alma, Üniversitemizin Cezayir’de de geniş bir iş birliği ağı yakalamayı başardığını vurguladı.

Rektör Alma, “Geçtiğimiz dönemlerde Cezayir’de bulunan AbdelHafid Boussouf Üniversitesi, BLIDA 1 Üniversitesi, Belhadj Bouchaib Ain Temouchent Üniversitesi ve Abdülhamid İbn Badis Mostaganem Üniversitesi gibi üniversitelerle protokoller imzalamıştık. Bu süreçte Cezayir’den Üniversitemize bilimsel çalışmalar yapmaya gelen pek çok araştırmacı oldu. Yaptığımız ortak çalışmalarla bilim dünyasına önemli katkılar sağladık. Şimdi de Khemis Miliana Djilali Bounaama Üniversitesi ile bir anlaşma imzaladık. Bu iş birliği protokolü, öğrencilerimizin uluslararası perspektif kazanmalarına ve akademik alanda daha geniş bir ağa sahip olmalarına katkı sağlayacak. Protokolün hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Basın Yayın 29 Mart 2024

Üniversitemizden Ses Getirecek Moleküler Hidrojen Çalışması!
Üniversitemiz Türkiye’de Moleküler Hidrojenle (H2) ilgili sağlık çalışmalarında ilk olmaya devam ediyor!