Üniversitemizin Kazakistan’daki İş Birliği Ağı Hızla Büyüyor!

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Kazakistan temasları kapsamında Kazakh National Agrarian Research University ile Üniversitemiz arasında kapsamlı iş birliği anlaşmalarına imza attı.

Uluslararasılaşma misyonuyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Üniversitemizin, kardeş ülke Kazakistan’daki iş birliği ağı hızla büyüyor.

‘3. İpekyolu Türk Üniversiteleri Fuarı’na katılmak üzere Kazakistan’da bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, bir taraftan Üniversitemizi tanıtırken diğer taraftan da önemli iş birliği anlaşmalarına imza atıyor.

Önceki gün Kazakistan’daki Caspian University, Eurasian Technological University, Almaty Management University ve Albahi Khan University ile Üniversitemiz arasında ortak faaliyetler yürütülmesine olanak sunan anlaşmalar imzalayan Rektör Alma, Kazakistan’ın bir diğer önemli eğitim kuruluşu National Agrarian Research University ile de kapsamlı bir protokol imzaladı.

Dual diploma, Tömer, Erasmus ve Memorandum of Understanding (MoU) kapsamında imzalanan anlaşmalar ile Üniversitemizin National Agrarian Research University ile geniş bir alanda iş birliği yapmasının önü açıldı.

Burada Üniversitenin Stratejik Gelişim ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafız Abazov ile görüşmeler yapan Rektör Alma, Üniversitemizin de “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaştığına dikkat çekerek, iki kurumun özellikle tarımsal alanda önemli çalışmalar yapabileceğini vurguladı.

Görüşme, karşılıklı iyi niyet dileklerinin ardından son buldu.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 14 Haziran 2024

Iğdır Üniversitesinin İş Birliği Ağı Kazakistan’a Uzandı!
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Kazakistan’da ‘3. İpekyolu Türk Üniversiteleri Tanıtım ve Öğrenci Kayıt Fuarı’nda Türkiye'de lisans eğitimi almak isteyen öğrencilere Üniversitemizi tanıttı. Rektör Alma ayrıca Kazakistan’daki 4 önemli üniversite ile Üniversitemiz arasında kapsamlı iş birliği protokolleri imzaladı.