Üniversitemizin Sunduğu Bir Projeye Daha TÜBİTAK’tan Destek!

Akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Tülek’in yürütücülüğünü yaptığı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Iğdır Üniversitesi akademik personelleri, geliştirdikleri bilimsel projeler ile TÜBİTAK tarafından desteklenmeye devam ediyorlar.

Bu kapsamda Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Tülek’in yürütücü olarak görev alacağı "Geobacillus Kaustophilus Lipaz Enziminin Mutasyon ve İmmobilize Sistemler ile Performansının Artırılarak Biyodizel Üretiminde Kullanılması" başlıklı proje, TÜBİTAK-3501 programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

Projenin içeriği hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Tülek, projenin geleneksel biyodizel üretim yöntemlerine alternatif, çevre dostu lipaz enzimi ile gerçekleştirileceğini ayrıca in-silico analizler ve immobilize destekler ile performansı arttırılacak enzimin biyodizel üretimi için geliştirilmesi noktasında önem taşıdığını ifade etti.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 1 Şubat 2024

Doç. Dr. Bahri Gür’den Rektör Alma’ya Kitap Takdimi
Akademisyenlerimizden Doç. Dr. Bahri Gür, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya kitap takdiminde bulundu.