Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

“YÖK Anadolu Projesi” Kapasite Geliştirme Ekibinden Rektör Alma’ya Ziyaret

Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından hayata geçirilen “YÖK Anadolu Projesi” kapsamında Ege Üniversitesi ile eşleşti.

“YÖK Anadolu Projesi” Kapasite Geliştirme Ekibinden Rektör Alma’ya Ziyaret

Bu kapsamda “Kadınlar/Anneler Yaşasın: Din Görevlileri Muhtarlar ve Öğretmenlere Yönelik Anne Ölümlerinin Önlenmesinde Toplum Liderliği İçin Kapasite Geliştirme Projesi” ekibi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya ziyaret gerçekleştirdi.

Yapılan ziyarete proje ekibinde yer alan Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Akın, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Aynur Uysal Toraman ve Doç. Dr. Gülengül Mermer, Arş. Gör. Gözde Özsezer, Ege Üniversitesi Hastanesinde görevli Hemşire Serhat Çalış ile Üniversitemiz SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fuat Kahraman ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Necmettin İşci katıldı.

Söz konusu ziyarette yarın Üniversitemiz bünyesinde din görevlilerine, muhtarlara ve öğretmenlere verilecek olan eğitimin detayları hakkında Rektör Alma’ya bilgi verildi.

Verilen bilgilerde bu projenin amacının eğitim yoluyla farkındalık oluşturmak ve bilgi düzeylerini artırmak, din görevlileri ve muhtarları anne sağlığı eğitimlerine katmak, anne sağlığına yönelik farkındalık, savunuculuk kapasitelerini artırmak, anne ölümlerinin önlenmesinde toplum liderliği için kapasite geliştirmek olduğu ifade edildi.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ise "YÖK Anadolu Projesi" ile birlikte akademik ve inovatif birikimlerin paylaşılacağına dikkat çekti.

Rektör Alma ayrıca kendisini ziyaret eden proje ekibine teşekkür ederek verilecek eğitimlerde başarılar diledi.

Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.


Basın Yayın 21 Ağustos 2023
Bu gönderiyi paylaş
Etiketler

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Üniversitemizden Ağrı Dağı Eteğinde Yeşil Altın Keşfi: Kapari
“Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, ekonomik getirisi oldukça yüksek olması nedeniyle “Yeşil Altın” olarak nitelendirilen kapari bitkisinin bölgede yaygınlaştırılması adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.