Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

ARDEB 3005 Programı Kapsamında “Sivil Toplum Araştırmaları” Çağrısı Açıldı!

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK iş birliğinde "3005-Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı" kapsamında “Sivil Toplum Araştırmaları” çağrısı açılmıştır.

2024-2028 yıllarını kapsayacak olan On İkinci Kalkınma Planı kapsamında, Kalkınma Sürecinde Sivil Toplum Kuruluşları Özel İhtisas Komisyonu kurularak sivil toplum alanı yeniden müstakil bir konu başlığı olarak ele alınmış; “Demokratik, katılımcı, kapsayıcı, hesap verebilir ve iş birliği, uyum yeteneği ve aktif vatandaşlık bilinci yüksek bir sivil toplum yapısının oluşturulmasını teminen sivil toplum kuruluşları (STK)’nın kamu politikalarının planlama, yapım, izleme ve denetleme aşamalarında etkin bir rol oynaması temel amaçtır.” hedefi altında politika ve tedbirlere yer verilmiştir. 

İlgili hedef doğrultusunda, kamu politikalarının geliştirilmesi süreçlerine bilimsel girdilerin sağlanmasına yönelik olarak sivil toplum alanında akademik bilgi birikimi geliştirilerek gerek sivil toplum sektörüne gerek kamu sektörüne uygulanabilir, yol gösterici ve yenilikçi çözümler üreten araştırmaların desteklenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK iş birliğinde "Sivil Toplum Araştırmaları" başlıklı özel bir çağrı açılmıştır.

Sivil Toplum Araştırmaları Çağrısı kapsamında; STK’ların kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, sivil toplum algısı, karar alma mekanizmalarına aktif sivil toplum katılımının sağlanması, sivil toplum ve gönüllülük, bağışçılık, sivil toplum alanında iletişim ve dijitalleşme gibi araştırma konuları çerçevesinde sivil toplum sektörünün kapsayıcı bir şekilde ele alınması beklenmektedir.

Çevrim içi başvurunun tamamlanması için son tarih 30 Eylül 2024 saat 23.59, çevrim içi başvurusu tamamlanmış olan projelerin elektronik imza işlemleri için son tarih ise 4 Ekim 2024 saat 23.59 olarak belirlenmiştir. Çağrıya ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.


Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 19 July 2024
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
2024-2025 Güz Dönemi Kurumlararası Yatay Geçiş