Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

"Serhat İllerinden Doğayı Dinliyorum" Projesi

TÜBİTAK 4008 - Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında desteklenen "Serhat İllerinden Doğayı Dinliyorum" projesi,  işitme kaybı olan 6, 7, 8 ve 9. sınıf öğrencileri için doğa eğitimini temel alan bir girişimdir. Iğdır Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi'nden akademisyenlerin bir araya geldiği proje ekibi, uzun yıllara dayanan tecrübesiyle birlikte, alanında uzmanlaşmış bir kadrodan oluşmaktadır. Ayrıca, projede görev alacak işaret dili tercümanları ve gönüllüler, öğrencilere sahada ihtiyaç halinde sağlık desteği sağlayacaklardır.

Proje, biyolojinin çeşitli alt dallarını kapsayan konuların sahada işlenmesini ve pratik deneyimlerin sunulmasını amaçlamaktadır. Ayrıca, gökyüzü gözlemi, drama çalışmaları ve sosyal etkileşim odaklı etkinlikler gibi farklı yöntemlerle öğrencilerin doğa ile etkileşimini artırmayı hedeflemektedir. 

İşitme engelli öğrencilere doğa eğitimi alanında yeni bir bakış açısı sunarak, onların öğrenme deneyimlerini zenginleştirmek ve doğaya olan bağlarını güçlendirmek amaçlanmaktadır. Bir başka amaç ise öğrencilerin doğayı keşfetme heyecanını ve öğrenme tutkusunu destekleyerek, onların kişisel gelişimlerine katkı sağlamaktır. 

"Serhat İllerinden Doğayı Dinliyorum" projesine ilişkin tüm detaylara https://serildodi.igdir.edu.tr/ adresi üzerinden erişebilirsiniz. 

Projeye başvuru yapmak için https://serildodi.igdir.edu.tr/proje-basvurusu adresine tıklayınız. 


Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 13 June 2024
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Koyun Satışı Duyuru