Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

VI. ULUSLARARASI DEĞERLER EĞİTİMİ KONGRESİ

KONGREYE DAVET

Tarih boyunca birleştirici bir rol üstlenen din ve değerler, insanları ortak bir amaç altında toplamıştır. Kişiyi ve toplumu değiştirme ve dönüştürme gücüne muktedir olan din ve değerler, aynı zamanda değiştirip dönüştürdüğü toplumlara tarihin öznesi olma rolünü de vermiştir. Bu değerlerin başında ise güven, dürüstlük, çalışkanlık, dayanışma, sevgi, saygı, diğerkâmlık, özgüven, inanç, azim, ahlakilik, üretkenlik ve yiğitlik gibi değerler gelmektedir. Bu değerler toplumun en küçük çekirdeği olan aile ve en büyük yapısı olan devlet ve milletle birleştiğinde ise toplumsal dayanışma ve bütünleşme de sağlanmış demektir.

Tarihe söz söylemiş necip bir milletin fertleri olarak bizler bugün, sahip olduğu değerlere daha sıkı sarılınması gereken bir çağda yaşamaktayız. Nitekim sosyolog ve filozoflarca “postmodern” olarak adlandırılan bu çağın en bariz özelliği sahip olduğumuz değerleri bize unutturması ve küreselleşme adı altında dünyaya tek bir değer kümesi dikte etmesidir.

Tarihe ve dolayısıyla yaşadığı çağa söyleyecek sözü olduğunu iddia eden her toplum, bu sınavı başarıyla geçebilmek ve sahip olduğu değerleri kendinden sonraki kuşaklara aktarabilmek için çaba sarf etmek zorundadır. Bu açıdan söz konusu çabalara ortak olabilmek adına, bilginin merkezi olan üniversitelere oldukça önemli görevler düşmektedir. Bu çerçevede Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından 3-4-5 Kasım 2023 tarihlerinde IV. Uluslararası Değerler Eğitimi Kongresi Çanakkale’de düzenlenecektir. Kongrenin ilki, 2013 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Konya’da, ikincisi 2015 yılında Kırıkkale Üniversitesi’nde düzenlenmiştir. Üçüncüsü de 2018 yılında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde düzenlenmiştir.

Kongrede disiplinlerarası bir bakış açısıyla; değerler, din ve değerler arasındaki ilişki, küreselleşmenin getirdikleri ve götürdükleri, postmodern dönemde değerler, değerlerin öğretimi ve aktarımı, sanallaşma ve değerler arasındaki ilişki, yeni teknolojik gelişmeler ve değerler ilişkisi gibi konular ele alınacaktır. Kongre, teorik değerlendirmeler, saha araştırmaları ve uygulama örneklerine yer veren sunumlara; akademisyen, öğretmen, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından katılımcılara açıktır. Değerler eğitimi alanında öncü uzmanların davetli konuşmacı olarak katılacağı panellere de yer verilecek olan kongreye ülkemiz ve dünyanın farklı ülkelerinden tüm ilgililer davetlidir.



Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 8 November 2023
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA KURSLARI