Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Doç. Dr. Şekertekin’in Araştırmacı Olduğu TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi

Akademisyenlerimizden Doç. Dr. Ali İhsan Şekertekin'in araştırmacı olduğu TÜBİTAK 1002 projesi,  Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye layık görüldü.

​Üniversitemiz Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aliihsan Şekertekin'in araştırmacı olarak yer aldığı ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi’nden araştırmacıların bulunduğu 1002 projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Kabul edilen "Investigation of Structural Earthquake Damages of Historical Masonry Arch Bridges After the Yesilyurt (Malatya) 2023 Earthquakes Using Observational, Non-Destructive Testing, Satellite Data and Finite Element Analysis" başlıklı ve 223M426 numaralı projede, 2023 yılı büyük Kahramanmaraş depremi sonrasında Malatya'da da devam eden depremler sebebiyle bölgede bulunan tarihi yığma kemer köprülerin yapısal deprem hasarları belirlenecek ve emniyet durumları analiz edilecek. 

Proje; deneysel, nümerik ve uydu bazlı araştırmalarla yürütülecek.


Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 15 February 2024
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Üniversitemizde "Turnitin İntihal Engellemeye Yardımcı Programlar Eğitimi" Verildi
Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından "Turnitin İntihal Engellemeye Yardımcı Programlar Eğitimi"  online olarak düzenlendi.