Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Hacettepe ve Gazi Üniversitesi Rektörlerinden Üniversitemize Ziyaret

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran ile Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemize bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Hacettepe ve Gazi Üniversitesi Rektörlerinden Üniversitemize Ziyaret

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ve Kastamonu Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Üniversitemize bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Ziyarette Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk ve Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova da yer aldı.


Heyeti ilk olarak Karaağaç Kampüsü’nde ağırlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, burada mevkidaşları ile kurumlar arasında akademik, sosyo-kültürel ve eğitim-öğretim alanlarında yapılabilecek ortak çalışmalar ve projeler üzerine istişarelerde bulundu.

Programının devamında ise Üniversitemiz bünyesinde yer alan KÜMER Müzesi ve Tuz Mescidi gezildi.


Tuz Mağarasına Ziyaret

Misafirler Karaağaç Kampüsü’ndeki gezi programının ardından Tuzluca’da bulunan Tuz Mağarası’nda incelemelerde bulundular.


Burada yürütülen çalışmalar hakkında misafirlerine bilgi veren Rektör Alma, Tuz Terapi Merkezi’nin astım, KOAH ve alerjik rinit ve bronşit gibi solunum yolu ve cilt hastalıkları için önemli bir tedavi merkezi haline geldiğine dikkat çekti.


Gezi programının ardından açıklamada bulunan Rektör Alma, “Ülkemizin çok önemli ve çok güzide üniversitelerinin saygı değer Rektörlerini ve akademisyenlerini Üniversitemizde ağırladık. Yaptığımız çalışmalar, hedeflerimiz ve çeşitli iş birlikleri hakkında görüşmeler gerçekleştirdik. Kendilerine ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Program, başarı dilekleri ve hatıra fotoğraflarının çekilesiyle sona erdi.

 

 


Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 27 November 2023
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Üniversitemiz, Tahran’da Düzenlenen  "Uluslararası Allame Tabatabai Felsefe Kongresi"ne Katıldı
Üniversitemiz, 22 Kasım 2023 tarihinde Tahran’da Düzenlenen  "Uluslararası Allame Tabatabai Felsefe Kongresi"ne katılım sağladı.