Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Iğdır İlinin Yaş Sebze İhtiyacı TUAM Tarafından Karşılanacak!

“Katma değeri Tarımsal Ürünler Alanı”nda ihtisaslaşmasının ardından tarımsal üretime yönelik birçok ikili anlaşmaya imza atan Üniversitemiz, temaslarına hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultudaki çalışmalar sonucunda Iğdır ilinin yaş sebze ihtiyacının bir bölümü Üniversitemiz bünyesindeki Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinden (TUAM) karşılanacak.

Iğdır İlinin Yaş Sebze İhtiyacı TUAM Tarafından Karşılanacak!

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Hal Dernek Başkanı Akif Paçal ile birlikte TUAM’da incelemelerde bulundu.

Rektör Alma’ya incelemeler sırasında Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sefa Altıkat ve TUAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Adnan Aydın eşlik etti.

Iğdır yaş sebze ihtiyacının karşılanmasına yönelik görüşmede bulunan iki isim, ardından Üniversitemizin Melekli beldesinde bulunan araştırma merkezinde incelemelerde bulundular.

Rektör Alma ve Hal Dernek Başkanı Paçal tarafından yapılan görüşmeler sonucunda Iğdır için yaş sebze üretiminin, belli bir bölümünün TUAM’dan karşılanması konusunda mutabakata varıldı.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan ve merkezde bilimsel araştırmalar dışında bu sene farklı sebze ve bitkilerinde üretimlerinin yapıldığını anımsatan Rektör Alma, ilerleyen süreçte Iğdır’ın yaş sebze ihtiyacının belli bir miktarını karşılayacak üretimin yapılacağını ifade etti.

Sözlerinin devamında Üniversitemiz üstlendiği misyona dikkat çeken Rektör Alma, şu şekilde devam etti:

 “Iğdır Üniversitesi olarak tarım alanında yürüttüğümüz yoğun çalışmalarla Iğdır ilinin sebze ihtiyacını karşılama misyonunu üstlenmiş bulunuyoruz. Yöremizin coğrafi konumu ve iklim özellikleri, tarıma elverişli bir potansiyele sahip olmamızı sağlamaktadır. Bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için, üniversite bünyesindeki tarım araştırma merkezleri, laboratuvarlar ve uzman kadrolarımızla, modern tarım tekniklerini uygulayarak verimliliği artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik ederek, çevre ve doğal kaynakları koruyucu yöntemlerle tarım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

Üniversitemiz ile Iğdır Hal Derneği arasındaki protokolün içeriği ilerleyen günlerde belli olacak.


Basın Yayın 4 August 2023
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Badem Bahçesindeki Ağaçlar Meyve Vermeye Başladı
Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü’nde 2019 yılında kurulan badem bahçesindeki ağaçlar meyve vermeye başladı.