Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Iğdır Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu!

Üniversitemizden 2023-2024 Akademik Yılı’nda başarıyla mezun olan binlerce öğrencimiz, aileleriyle birlikte mezuniyet heyecanı yaşadılar.

Iğdır Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu!

Üniversitemizden 2023-2024 Akademik Yılı’nda başarıyla mezun olan binlerce öğrencimiz, aileleriyle birlikte mezuniyet heyecanı yaşadılar.

Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Vali Yardımcısı Akın Oruç, il protokolü, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende öğrencilere seslenen Rektör Alma, “Bugün pırıl pırıl genç beyinleri, genç yürekleri, genç nefesleri mezun etmenin, onları ailelerine ve güzel ülkemize kazandırmanın haklı gururunu ve sevincini büyük Iğdır Üniversitesi ailesi olarak hep birlikte yaşıyoruz. Bundan 16 yıl önce ülkemizin en doğusunda küçük ve şirin bir il olan Iğdır’da zor şartlarda kurulan Iğdır Üniversitesi, azim, gayret ve cesaretle bugünlere geldi. Iğdır Üniversitesi Rektörü olarak göreve başladığım günden beri meslektaşlarımla, mesai arkadaşlarımla ve tüm personelimizle birlikte Üniversitemizi her yönüyle örnek alınabilecek bir yükseköğretim kurumu haline getirmek için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bugüne Kadar 17 Bin 786 Öğrencimiz Mezun Oldu”

Konuşmasında geçen 16 yılda Üniversitemizin geldiği noktayı da anlatan Rektör Alma, şunları kaydetti:

Üniversitemiz kurulduğu günden beri fiziki yapılanmasını hızla tamamlamaya çalışmanın yanında bilimsel bir kurum hüviyetine sahip olması nedeniyle asli görevi olan bilimsel faaliyetlerde de derinleşmenin ve kaliteli bir eğitim seviyesine ulaşmanın gayreti içerisinde oldu. Bu çerçevede, 24 araştırma merkezi kurduk. Modern bir araştırma laboratuvarını Üniversitemize kazandırdık. Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Teknokent kurma çalışmalarımıza hız verdik ve başardık. 2022 yılı Nisan ayında “ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi” almaya hak kazanarak kalitemizi tescilledik. 2008 yılından bu yana, gerek fiziksel gerekse akademik anlamda kuruluş evresini büyük oranda tamamlayan Üniversitemiz, bugün itibariyle, 10 Fakülte, 1 Yüksekokul, 4 Meslek Yüksekokulu, 1 Enstitü, 13 Koordinatörlük, 24 uygulama ve araştırma merkezinin yanında toplam 465 akademik, 196 idari, 188 yardımcı personeli, 12 Doktora, 52 Yüksek lisans olmak üzere toplamda 64 lisansüstü, 119 lisans ve 65 ön lisans eğitim programlarıyla ve 11 bine yaklaşan öğrencisi ile bölgemiz ve Türkiye’nin saygın üniversitelerinden biri olma yolunda emin ve kararlı adımlarla ilerlemektedir. Bu sene Üniversitemizde 77 Bölüm/Programda mezun verilmektedir. Ayrıca Hemşirelik, Müzikoloji ve Ağız Diş Sağlığı olmak üzere toplam 3 programımız bu yıl ilk kez mezun vermenin heyecanını yaşamaktadır. Bu eğitim öğretim yılındaki mezun sayımız 3 bin olmuştur. Bugüne kadar ise toplam 4 bin 104 lisans, 12 bin 565 ön lisans, bin 117 lisansüstü olmak üzere toplam 17 bin 786 öğrencimiz, Üniversitemizden mezun olarak iş hayatına atılmıştır.”

“Bizler Burada Mezuniyet Coşkusu Yaşarken Filistin’de Öğrenciler Öğrenimlerini Sürdüremiyor”

Açıklamasında Filistin’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çeken Rektör Alma, “Bugün Filistin’de, Gazze’de, Myanmar’da, Doğu Türkistan’da sadece Müslüman oldukları için zalimlerin zulmü altında ezilen; ama ezildikçe güçlenen, serpilen ve büyüyen bir başka umut daha var. Unutmayınız ki her umut, elbette nice acılar ve hüzünlerle yeşerir. Yaklaşık sekiz aydır İsrail zulmünün pençesinde yiğitler, kadınlar, ihtiyar ve çocuklar; hatta günahsız bebekler katlediliyor. Bizler mezuniyet coşkusunu yaşarken orada öğrenciler, öğrenimlerini sürdüremiyor, hak ettikleri mutluluğu yaşayamıyor. Halbuki hayat gibi, sağlık gibi eğitim de bir insanlık hakkıdır ve asla gasp edilemez. Hiç kimse eğitim öğretim hakkından vazgeçmeye zorlanamaz. Nitekim savaşın bile hukuku vardır, ancak dünyanın gözleri önünde cereyan eden bu soykırım, hiçbir hak ve hukuku gözetmediği gibi aslında savaş değil bir katliamdır.” dedi.

“Burada Hüzünlü Bir Bitişin Yanında Yepyeni Başlangıçlara sa Merhaba Diyeceğiz”

Okulu birincilikle tamamlayan Hemşirelik bölümü öğrencilerimizden Betül Bayındır ise “Bugün bizler için hem hüzünlü bir o kadar da kutlu bir gün. Çünkü alıştığımız, sevdiğimiz, değerli anıları paylaştığımız fakültemizden, hocalarımızdan ve arkadaşlarımızdan ayrılıyoruz. Burada hüzünlü bir bitişin yanında yepyeni bir başlangıçlara da merhaba diyeceğiz. Önce kendi potansiyelimizden başlayarak daha keşfedecek şeyler, dokunacağımız hayatlar ve aydınlatacağımız yollar olduğuna inanıyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün biz gençlere salık verdiği çağdaş medeniyetler hedefine doğru hiç durmadan yürüyecek, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracak ve Safiye Hüseyin Elbi gibi vatanımızın güzide hemşire liderlerini örnek olarak mesleğimizi omuzlarımızın üstünde taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

Yine dönem birincilerinden Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Elif Adıyeke ise “Fakülteyi böylesine güzel bir dereceyle bitirmek, benim tek başıma elde ettiğim bir başarı değildir.” diyerek başta ailesi olmak üzere hocaları ve arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından Üniversitemizde dereceye giren öğrencilere Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Vali Yardımcısı Akın Oruc, il protokol üyeleri ve Üniversite yönetimimiz tarafından plaketleri takdim edildi. 

Ödül töreninin ardından da öğrenciler, hep birlikte kep atarak müzikler eşliğinde mezuniyetlerini coşkuyla kutladılar.


 

 

 

 


Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 27 May 2024
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Üniversitemizde "Filistin" Temalı Mezuniyet Yürüyüşü
Üniversitemizin 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet programı kapsamında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla “Filistin” temalı mezuniyet yürüyüşü düzenlendi.