Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

İhtisas Üniversitemizde “Süperkritik Karbondioksit Ekstraksiyon Cihazı” Hizmete Girdi!

“Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan Üniversitemizde “Süperkritik Karbondioksit Ekstraksiyon Cihazı” hizmete girdi.

“Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan Üniversitemizde “Süperkritik Karbondioksit Ekstraksiyon Cihazı” hizmete girdi.

“Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, her geçen gün alt yapısını geliştirmeye devam ediyor. Üniversitemize bu kapsamda son olarak “Süperkritik Karbondioksit Ekstraksiyon Cihazı” alındı.

Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş’ın yürütücülüğünü yaptığı “Süperkritik Karbondioksit Ekstraksiyon Yöntemiyle Tarımsal Ürünlerden Katma Değerli Hammade Üretimi” başlıklı ihtisas projesi kapsamında temin edilen cihaz, Üniversitemiz bünyesinde hizmet vermeye başladı.

Cihaza ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Demirtaş, cihaz sayesinde tıbbi ve aromatik bitkilerden katma değeri yüksek tarımsal ürünler elde etmenin çok daha kolay ve ucuz olacağını anımsattı.

Cihazın çevre dostu olduğunu da vurgulayan Demirtaş, “Bu cihaz sayesinde süperkritik fazdaki karbondioksidin yüksek teknoloji gücünden yararlanarak hedeflenen materyalleri elde ediyoruz ve istenmeyen maddelerin ayrışmasını sağlıyoruz. Cihaz, bize ayrıştırma ve saflaştırma işlemlerinde geniş bir kullanım alanı sağlıyor.” diye konuştu.

Tıbbi ve aromatik bitkiler bakımından zengin olan Iğdır’ın ve bölgenin tarımsal kalkınması sürecinde Üniversitemizin öncü rol üstlendiğini belirten Demirtaş, “Hedefimiz bölge üreticilerine bunu anlatarak yaygınlaştırmaktır. İhtisaslaşma kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma öncülüğünde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Bölgesel Kalkınmaya Işık Tutacak Önemli Çalışmalara İmza Atılıyor

Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından "Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler" alanında ihtisaslaştığını anımsatan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da yeni cihaz ile birlikte Üniversitemizin bölgesel kalkınmaya ışık tutacak önemli çalışmalara imza atacağını vurguladı. 

Rektör Alma, "Üniversitemiz, ihtisaslaşma programına yönelik teorik ve pratik çalışmalarını aynı anda yürütüyor. Geçtiğimiz günlerde, ihtisas vizyonumuzu ortaya koyan önemli bir eseri bilim camiasına kazandırdık. Uzun süren bir emeğin ürünü olan kitabımız, Üniversitemizde görev alan 60 akademisyenimiz tarafından kaleme alındı. Kitabımız, literatüre önemli katkılar sunmasının yanı sıra bölge üreticilerimiz için de bir el kitabı olma niteliği taşıyor. Şimdi de Süperkritik Karbondioksit Ekstraksiyon Cihazı bünyemize kazandırıldı. Bunlar çok önemli çalışmalar. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.



Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 27 June 2024
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Iğdır Üniversitesi, Yöresel Ürünler ve Mutfak Atölyesi Programında İlgi Odağı Oldu
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) başkanlığında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü katkılarıyla “Iğdır Yöresel Ürünler ve Mutfak Atölyesi” programına düzenlendi.