Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’den Üniversitemizde “Deprem ile Yaşamak” Konulu Konferans

Üniversitemizde Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’nin konuşmacı olarak katıldığı “Deprem ile Yaşamak” konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemizde Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’nin konuşmacı olarak katıldığı “Deprem ile Yaşamak” konulu konferans düzenlendi. 

Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Konferansta deprem tecrübelerine ve depremle mücadele stratejilerine değinen Moriwaki, depremlere karşı nasıl hazırlanılması gerektiği, deprem öncesi ve sonrası alınan önlemler, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının önemi üzerine bilgiler verdi.

Moriwaki, Türkiye ile Japonya’nın deprem yönetmeliklerini ve yapı farklarını da karşılaştırarak Japonya'nın depremle mücadeledeki başarılarının, Türkiye gibi deprem riski yüksek olan ülkeler için de önemli dersler içerdiğini kaydetti.

Rektör Alma: Depreme Her An Hazırlıklı Olmamız Şart

Deprem Uzmanı Moriwaki’yi Üniversitemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Rektör Alma ise Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerini anımsatarak “Hepimizi derinden sarsan asrın felaketi ile ülkemizin en önemli ve mutlaka önlem alınması gereken gerçeklerinden bir tanesinin deprem olduğunu bir kez daha acı bir şekilde tecrübe ettik. Her an depremle karşılaşabileceğimiz gerçeğini göz ardı etmeden depreme her an hazırlıklı olmalıyız. Bu noktada Üniversitelere de her alanda önemli görevler düştüğünün farkındayız. Toplumun depreme olan bilinç düzeyini yükseltmeli; deprem öncesinde, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri en iyi şekilde anlatmalıyız. Bu vesileyle, ülkemizdeki depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, tüm vatandaşlarımıza deprem felaketinden ve diğer doğal afetlerden uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Sayın Moriwaki’ye de bilgilendirme konuşması için teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Konferans soru-cevap bölümünün ardından hediye takdimi ve günün anısına fotoğraf çekimiyle sona erdi. 



Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 31 May 2024
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’den Rektör Alma’ya Ziyaret
Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ziyaret etti.