Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Malezyalı Öğrencilerden Rektör Alma’ya Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Malezya’dan Iğdır’a gelen öğrenci heyetini makamında ağırladı. Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Rektör Alma, Üniversitemiz hakkında çeşitli bilgiler de paylaştı.

Malezyalı Öğrencilerden Rektör Alma’ya Ziyaret


Türkiye'deki akademik deneyimlerini artırmak ve kültürel paylaşım yapmak amacıyla Iğdır’a gelen Malezyalı öğrenci heyeti, Üniversitemize ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında Rektör Alma ile bir görüşme gerçekleştiren öğrenciler, Üniversitemizin eğitim olanakları ve uluslararası iş birliği projeleri hakkında detaylı bilgi aldılar.

Öğrenciler ile yaptığı sohbette başarılı kariyer basamakları için tavsiyelerde bulunan Rektör Alma, bu ziyaretin iki ülke arasındaki kültürel ve akademik bağları daha da güçlendirmesi ve küresel öğrenci değişimine katkı sağlaması amacıyla önemli olduğunu ifade etti.

Ziyaret esnasında Malezya ile Türkiye arasında pek çok iş birliği ve ortaklığın bulunduğunu hatırlatan Rektör Alma, “Malezyalı kardeşlerimizi Türkiye’de ve Üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Aramızda fiziki mesafelerimiz olmasına rağmen, Malezyalı kardeşlerimizle gönül bağlarımız yakındır. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da işbirliğini artırmayı amaç ediniyoruz. Bu ziyaretleri, eğitim alanında karşılıklı iş birliğine dönüştürmek istiyoruz. Gençlerimizi özellikle Türkiye’de görmekten son derece mutluyuz, onlar bize göre daha şanslı nesiller. Dünyayı gezip farklı kültürleri ve yapılan çalışmaları görüyorlar. Bu nedenle de gençlerimizin her alanda Türkiye-Malezya ilişkilerine çok büyük katkı sağlayacaklarına inanıyorum.” dedi.

Öğrenciler ise Rektör Alma ile samimi bir şekilde görüş alışverişinde bulunarak kültürel deneyimlerini paylaştılar. Ziyaret, görüşmenin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Öğrencilere Üniversitemiz Birimleri Gezdirildi

Malezya’dan gelen öğrenci heyeti, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ziyaretinin ardından Üniversitemizi birimlerini  ziyaret etti.

Bu kapsamda Üniversitemiz birimleri gezen öğrenciler burada yapılan çalışmaları daha da yakından inceleme fırsatı buldular. Yapılan gezi süresince öğrencilere görevli akademik personellerimiz tarafından bilgiler paylaşıldı.


Basın Yayın 1 September 2023
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Rektör Alma’dan Karakoyunlu Ata Ocağı’na Ziyaret