Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Rektör Alma, Cezayir’den Gelen Araştırmacılara Sertifikalarını Takdim Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Cezayir’den Üniversitemize bilimsel araştırma yapmak için gelen araştırmacılara sertifikalarını takdim etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Cezayir’deki AbdelHafid Boussouf Üniversitesi ve BLIDA 1 Üniversitesi'nden bilimsel araştırma yapmak için Üniversitemize gelen araştırmacılara sertifikalarını takdim etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen törende araştırmacılarla bir süre sohbet eden Rektör Alma, Üniversitemiz Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ALUM) gelişmiş altyapısına değindi.

Araştırmacıların ihtiyaç duydukları deneysel araştırma imkânlarına ALUM’da ulaşabileceklerini kaydeden Rektör Alma, “Iğdır Üniversitesi olarak uluslararası iş birliği ağımızı genişletmeye büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda yurt dışından gelen araştırmacıları Üniversitemizde ağırlamak ve akademisyenlerimizle ortak çalışmalar yapabilecekleri alanlar oluşturmak bizim için çok önemli. ALUM’daki altyapımız bilim insanlarının ihtiyaçlarına yanıt verecek ölçüde. Her geçen gün de altyapımızı güçlendirmeye devam ediyoruz.” dedi.

Üniversitemizin Cezairli bilim insanlarıyla uzun süredir devam eden iş birlikleri olduğuna değinen Rektör Alma, "Alanlarında yetkin hocalarımızın davetleri üzerine Üniversitemize gelen araştırmacılarımız ile ortak yürüttüğümüz bu tür çalışmalar, uluslararası alandaki tanınırlığımızın artmasına önemli katkılar sunuyor. Bu kapsamda öğrencilerinin çalışmalarını incelemek üzere bugün aramızda olan Abdelhafid Boussouf Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merzouki Soraya, Doğa ve Yaşam Bilimleri Enstitüsü Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Boukeria Sabah ve yine aynı bölümden Prof. Dr. Zebida gibi önemli bilim insanlarını ağırlamaktan da büyük memnuniyet duyuyoruz. ifadelerine yer verdi. 

Rektör Alma ardından araştırmacılar Benmakhlouf Zebida, Boukeria Sabah, Boukheıt Soundors, Radia Chaoui, Merzouki Soraya ve Mohamed Lamine Rabhi'ye sertifikalarını takdim ederek başarı dileklerini iletti.

Sağlık Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler'in de hazır bulunduğu sertifika teslim töreni, günün anısına fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Basın Yayın 24 October 2023
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Vali Yardımcısı Oruç’tan Rektör Alma’ya Nezaket Ziyareti
Iğdır Vali Yardımcısı Akın Oruç, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya nezaket ziyaretinde bulundu.