Rektör Alma, "TÜBA-GEBİP Yıllık Bilimsel Değerlendirme Toplantısı"na Katıldı

​Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, "TÜBA-GEBİP Yıllık Bilimsel Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Rektör Alma, "TÜBA-GEBİP Yıllık Bilimsel Değerlendirme Toplantısı"na Katıldı

​Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, "TÜBA-GEBİP Yıllık Bilimsel Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in katılımlarıyla, Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Yıllık Bilimsel Değerlendirme Toplantısı ve Genç Akademi Konferansı” düzenlendi. Bilim dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren bu etkinliğe, TÜBA Asli Üyesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da katıldı. 

Etkinlik, genç bilim insanlarının başarılarını takdir etmek ve onların bilimsel katkılarını desteklemek amacıyla düzenlendi.

Programın açılış töreni, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen toplantıyla başladı. 

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından yayınlanan tanıtım filmi ve sonrasında Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Dr. Derya Eroğlu’nun müzik icrası ile devam eden etkinlikte, açılış konuşmasını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı yaptı. 

Prof. Dr. Çomaklı; tarihi, kültürü ve eşsiz doğal güzellikleri ile Türkiye’nin en müstesna şehirlerinden olan Erzurum’da böylesine bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını belirtti.

Ardından söz alan TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türkiye'nin bilimsel potansiyelini artırmak için genç bilim insanlarının teşvik edilmesinin önemini vurguladı. TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantılarını farklı üniversitelerde yaparak hem bölgesel farkındalığı artırmayı hem de bilim ödüllerinin tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını dile getiren Prof. Dr. Şeker, konuşmasında şunları söyledi: "Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri, genç araştırmacılarımızın bilimsel çalışmalarını takdir etmek ve onları daha büyük başarılara yönlendirmek için önemli bir platformdur. Bu ödüller, genç bilim insanlarımızın motivasyonunu artırarak, ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki rekabet gücünü artırmayı hedeflemektedir. Yapılan toplantılar zinciri, temel bilimlerden sosyal bilimlere kadar birçok alana yönelik çok önemli veriler sunuyor. Dış paydaşlara da açık olan toplantılara akademisyen ya da öğrencilerde katılım sağlayabilir ve parlak fikirlerin tartışıldığı ortamda kendi görüş ve önerilerini bilim insanlar ile paylaşabilir."

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen Genç Akademi Konferansı, bilimsel tartışmalar ve bilgi paylaşımı için önemli bir platform oluşturdu. Konferansta, genç bilim insanları kendi araştırma projelerini sunarak, meslektaşlarıyla bilgi alışverişinde bulundu. Ana teması, "Yapay Zekâ" olarak belirlenen konferans çerçevesinde, katılımcılar çeşitli oturumlarda yenilikçi araştırmalarını ve projelerini tanıttı.

Program, TÜBA-GEBİP Bilimsel Alan Değerlendirme Toplantıları ile 6 ve 7 Temmuz tarihlerinde devam etti.

 


Bu gönderiyi paylaş
Labels