Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Rektör Alma’dan Kapadokya Teknopark’a Ziyaret

Rektör Alma’dan Kapadokya Teknopark’a Ziyaret

Üniversitemiz iş birliğiyle düzenlenen "2. Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu"na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne giden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, burada Kapadokya Teknopark’ı da ziyaret etti.

Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firmaların çalışmalarını yerinde inceleyen Rektör Alma, ayrıca Üniversitemizde kurulan Serhat Teknopark ile Kapadokya Teknopark arasında geliştirilebilecek iş birlikleri ve projeler üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın da yer aldığı ziyarette Rektör Alma’ya Üniversitemiz Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş ve Sağlık Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erenler de eşlik etti.

Ziyarete ilişkin bir değerlendirmede bulunan Rektör Alma, Üniversitemiz bünyesinde kurulan Serhat Teknopark’ın hızla büyüyerek kısa sürede Türkiye’de alanında öncü firmalara ev sahipliği yapmaya başladığını kaydetti.

Rektör Alma, “Bilindiği üzere Türkiye’de bilgi teknolojileri alanında öne çıkan Creentech şirketi, kısa süre önce Üniversitemiz bünyesinde kurulan Serhat Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (Serhat Teknopark) faaliyetlerine başladı. Böylesine önemli firmaların Teknopark’ımıza yönelmesi bizim için çok önemli. Bölgede 2008 yılından sonra kurulan Üniversiteler içerisinde tek teknoparka sahip Üniversiteyiz. Serhat Teknopark, bölgemizin kalkınmasına önemli katkılar sunacak. Bu noktada teknoparkın kuruluş sürecinde Yıldız Teknopark ve Ege Teknopark gibi teknoloji bölgelerini inceleme ve iş birliği geliştirme fırsatları bulmuştuk. Son olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesindeki Kapadokya Teknopark’ı da ziyaret ederek geliştirebileceğimiz iş birliklerini masaya yatırdık. Kapadokya Teknopark yönetimine ve firma temsilcilerine nazik misafirperverlikleri için teşekkür ederim.” dedi.


Basın Yayın 8 September 2023
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Üniversitemizden Ulusal Süt Konseyi 7. Olağan Genel Kurul Toplantısına Katılım