Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Rektör Alma’dan Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney’e Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Irak temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney’e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Üniversitemiz paydaşlığıyla düzenlenen ‘1. Uluslararası Bağdat Sosyal ve Beşerî Bilimler Kongresi’ne katılmak üzere Irak’a giden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, kongre öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney ile bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye-Irak ilişkileri ve Iğdır Üniversitesinin Irak’taki kurumlar ile gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı iş birlikleri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca öğrenci ve öğretim üyesi desteği kapsamında Irak’ta şubeler açılması ve Üniversitemizin Irak hükümeti tarafından tanınırlığının sağlanması kapsamında atılacak adımlar masaya yatırıldı.

Son günlerde Türkiye-Irak ilişkilerinde pek çok olumlu gelişme yaşandığını anımsatan Büyükelçi Ali Rıza Güney, bu gelişmelere paralel olarak yüksek öğretim ve eğitim konusunda Türkiye’deki üniversitelerin Iraklı öğrencilere destek vermesi gerektiğine vurgu yaptı.


Rektör Alma da Iğdır Üniversitesi’nin uluslararası iş birliklerine büyük önem verdiğine 800’ün üzerinde yabancı öğrenciye ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, “Üniversitemizde eğitim alan uluslararası öğrenciler, bizim için çok kıymetli. Hem dilimizi öğreniyor hem de ülkemizle kültürel bağlarını geliştiriyorlar. Mezun olduklarında da Türkiye ile ülkeleri arasında gönül köprüleri kuruyorlar. Burada edindikleri tecrübelerle iş yapıyor ve ilerleyen süreçte de Türkiye’yi tanıdıkları için buraya yatırımcı olarak dönebiliyorlar. Kültürel diplomasi bağlamında Iğdır Üniversitesi olarak uluslararası öğrencilerimizi önemsiyor ve onlara en koşullarda eğitim alabilecekleri ortamları hazırlıyoruz. Nitekim bölge ülkelerden Üniversitemize eğitim almaya gelecek öğrencilere de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken desteği vermeye hazırız.” diye konuştu.

Samimi bir ortamda geçen görüşme, karşılıklı iyi niyet temennilerinin ardından son buldu.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 29 January 2024
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Rektör Alma’dan Irak Yüksek Öğretim Bakan Yardımcısı Abid Al-Jumaily'e Ziyaret
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Irak hükümeti Yüksek Öğretim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Adnan İbrahim Abid Al-Jumaily ile bir görüşme gerçekleştirdi.