Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüzün Geleneksel “Açılış Dersi” Yapıldı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün, artık bir gelenek haline gelen “Açılış Dersi” etkinliği gerçekleştirdi.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılına başlarken birinci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alkan Özkan ve öğretim üyeleri katıldı.


İlk olarak Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu, öğretim üyelerine ve öğrencilere hitaben bir selamlama konuşması yaptı. 


Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne yeni başlayan öğrencilere Bölümü, Fakülteyi ve Üniversiteyi tanıtan Karavelioğlu, onlara çeşitli tavsiyelerde de bulundu. Daha sonra derse geçildi.


Bu yılki “Açılış Dersi”ni, Doç. Dr. Veysi Sevinçli verdi. Konuşmasında Türkçenin tarihi dönemlerine, tarihsel seyrine ve çalışma alanlarına kısaca değinen Sevinçli, çeşitli tecrübelerini de öğrencilerle paylaştı ve onlara, verimli bir üniversite hayatı geçirmenin yollarını işaret etti.


Hem birinci sınıfların hem de ara sınıflardan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve büyük memnuniyet uyandıran “ders”, ikramların ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.



Basın Yayın 19 October 2023
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Rektör Alma’dan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Kasım’a Hayırlı Olsun Ziyareti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atanan Yüksel Kasım Çarman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi.