Üniversitemiz İş Birliğinde Nahçıvan'da "7. Uluslararası Tarım Kongresi" Düzenlendi

Üniversitemizin de paydaşları arasında olduğu "7. Uluslararası Tarım Kongresi", 26-30 Eylül 2024 tarihleri arasında Nahçıvan'da düzenlendi.

Üniversitemiz İş Birliğinde Nahçıvan'da "7. Uluslararası Tarım Kongresi" Düzenlendi

Üniversitemizin de paydaşları arasında olduğu "7. Uluslararası Tarım Kongresi", 26-30 Eylül 2024 tarihleri arasında Nahçıvan'da düzenlendi.

Kongreye katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Selahattin Çelebi, açılış oturumunda tarımsal üretim ve gıda güvenliğinin günümüzdeki önemine değindi.

Yaptığı konuşmada Üniversitemizin “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanındaki çalışmalarına değinen Rektör Yardımcısı Çelebi, “Üniversitemiz, bölgesel ve uluslararası alanda öncü olma hedefiyle, 11 fakültesi, 4 meslek yüksekokulu, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve 24 araştırma ve uygulama merkeziyle eğitim ve araştırma faaliyetlerini yürütmektedir. 15.000’den fazla öğrencimiz, 500’ün üzerinde akademisyenimiz ve 32 farklı ülkeden gelen 950 civarında yabancı öğrencimizle, çok kültürlü ve dinamik bir akademik ortamda bilgi üretmekte ve bu bilgiyi toplumla paylaşmaktayız. Özellikle tarımsal üretimde katma değeri yüksek ürünler konusunda ihtisas üniversitesi olarak belirlenmemiz, tarım sektörüne olan katkılarımızı daha da güçlendirmektedir. Bu kapsamda, tıbbi ve aromatik bitkiler, organik tarım, tarımsal biyoteknoloji, tarımsal ekoloji ve tarımsal üretimde verimlilik gibi konularda çok sayıda proje ve araştırma yürütmekteyiz.” dedi.

Kongre İki Ülke Arasındaki Akademik İlişkileri Güçlendirecek

Sözlerinin devamında iki ülke arasındaki akademik ve bilimsel ilişkilerin gelişimine dikkat çeken Çelebi, şu ifadeleri kullandı:

“Nahçıvan Devlet Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi arasındaki iş birliği, iki ülke arasındaki akademik ve bilimsel ilişkilerin güçlenmesine de önemli bir katkı sunmaktadır. Bu tür kongreler, ortak projelerin geliştirilmesi, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin bilgi ve deneyimlerini paylaşması adına son derece kıymetlidir. İnanıyorum ki bu iş birliği, sadece üniversitelerimiz arasında değil, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının da güçlenmesine vesile olacaktır. Bu nedenle, iki üniversite arasında daha fazla ortak proje ve etkinlik düzenlenmesini ve ilişkilerimizin her geçen gün daha da gelişmesini arzu ediyoruz.”

Açılış konuşmalarının ardından birçok üniversiteden bilim insanları ve araştırmacılar, güncel tarımsal konuları ele alarak çözüm önerileri geliştirmeye çalıştı.

4 gün boyunca devam eden kongre, sunumlar ile araştırmalar ile sona erdi.


Bu gönderiyi paylaş
Labels