Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemiz, Yeni İhtisas Ürünü Olan ‘’Tırnak Ve Cilt Bakım Yağı’’nı Piyasaya Çıkardı!

“Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek kozmetik ürünlerinde “Tırnak ve Cilt Bakım Yağı”nın seri üretimine başladı.

Üniversitemiz, Yeni İhtisas Ürünü Olan ‘’Tırnak Ve Cilt Bakım Yağı’’nı Piyasaya Çıkardı!

“Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek kozmetik ürünlerinde “Tırnak ve Cilt Bakım Yağı”nın seri üretimine başladı.

Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK)  tarafından yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’’ alanında programa dâhil edilmişti.


Bu tarihten itibaren gerçekleştirdiği çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren Üniversitemiz, 2024 yılıyla beraber çalışmaları hızlandırdı.

Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, kozmetik ve temizlik ürünlerindeki portföyüne “Tırnak ve Cilt Bakım Yağı”nı ekledi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan proje sorumlusu Öğr. Gör. Musa Karadağ, kozmetik, endüstriyel, gıda, sağlık ve temizlik alanında çok sayıda ürün üzerinde çalıştıklarını vurgulayarak “Tırnak ve Cilt Bakım Yağı”nın seri üretimine başlandığının müjdesini verdi.


“Yıpranmış, Kırılgan Tırnakların Doğal Görünümüne Kavuşmasını Sağlar”

Gerekli tüm yasal izinler ve gerekli testleri yapılan ürünün Üniversitemiz ve bölgeye hayırlı olmasını dileyen Karadağ, “Tırnak ve Cilt Bakım Yağı” hakkında şu bilgileri paylaştı:

“İçinde bulunan doğal aromatik yağlar aracılığıyla kurumuş, yıpranmış, kırılgan tırnakların doğal görünümüne kavuşmasına ve sağlıklı uzamasına yardımcı olurken parmak ve parmaklar arasında cildin korunmasına yardımcı olur. İşlem görmüş veya görmemiş esnek tırnakların güçlenmesini sağlar, kalınlaştırır. Kenarları sararmış soyulmuş mat görünümlü tırnaklara parlaklık ve güç kazandırır.”


Sözlerinin devamında bakım yağının kullanımına değinen Karadağ, “Her tırnağınıza birer damla damlatarak ovalayın, tırnak etlerinin ve tırnağınızın yağı emmesini sağlayın. Uygulama sonrası ellerinizi yıkamayın. Günde en az 2 defa kullanılması gerekmektedir. Sabah ve akşam şeklinde de kullanılabilir, akşam ve gece şeklinde de kullanılabilir. Önemli olan yağın tırnaklarda uzun süre kalmasını sağlamaktır. Bu yüzden gece kullanımı çok önemlidir.” dedi.

Karadağ son olarak Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.


“Emin Adımlarla İlerliyoruz”

Ürünün piyasaya çıkarılmasının ardından bir açıklama yapan Rektör Alma, Üniversitemizin “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında emin adımlarla ilerlediğine dikkat çekti.

Rektör Alma, "Yürüttüğümüz araştırma ve üretim faaliyetleriyle bölgesel kalkınmaya katkı sağlamanın yanı sıra, yeni ürünlerimizle de sektöre değer katmayı hedefliyoruz. Tırnak ve Cilt Bakım Yağı gibi ürünlerimiz, bilimsel araştırma ve teknolojiyi bir araya getirerek kullanıcıların ihtiyaçlarına çözüm sunmayı amaçlıyor. Bu süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve paydaşlarımıza teşekkür ediyor, Üniversitemizin katma değeri yüksek ürünlerle geleceğe güvenle ilerleyeceğine inanıyorum." dedi.



Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 13 February 2024
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
TÜBİTAK MAM ve TÜBİTAK Marmara Teknokent ile İş Birliği Yolunda Önemli Adım!
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, TÜBİTAK Gebze yerleşkesi içerisindeki TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve TÜBİTAK Marmara Teknokent’i ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.