Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

Üniversitemizde “YÖK Anadolu Projesi” Kapsamında Verilen Eğitimler Tamamlandı

Üniversitemizde, “Kadınlar/Anneler Yaşasın: Din Görevlileri, Muhtarlar ve Öğretmenlere Yönelik Anne Ölümlerinin Önlenmesinde Toplum Liderliği İçin Kapasite Geliştirme” adlı proje kapsamında verilen eğitimler tamamlandı.

Üniversitemizde “YÖK Anadolu Projesi” Kapsamında Verilen Eğitimler Tamamlandı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla 2021 yılında “YÖK Anadolu Projesi”ni hayata geçirdi.

Proje kapsamında Üniversitemiz, çeşitli bölümlerindeki öğrencilere ders verilmesi ve araştırma alanlarında danışmanlık yapılması amacıyla Ege Üniversitesi ile eşleştirildi.

Bu doğrultuda Ege Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Üniversitemiz iş birliği ile “Kadınlar/Anneler Yaşasın: Din Görevlileri, Muhtarlar ve Öğretmenlere Yönelik Anne Ölümlerinin Önlenmesinde Toplum Liderliği İçin Kapasite Geliştirme” eğitim programı düzenlendi.

Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimde; din görevlilerine, muhtarlara ve öğretmenlere anne ölümlerinin engellenmesinde topluma liderlik edilmesi amacıyla eğitici sunumlar yapıldı.

Eğitime Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Doç. Dr. Gülengül Mermer, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Akın, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Aynur Uysal Toraman, Arş. Gör. Gözde Özsezer, Ege Üniversitesi Hastanesinde görevli Hemşire Serhat Çalış ve Üniversitemiz SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fuat Kahraman katıldı.

Gün boyu sunumlar ile devam eden program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.


Basın Yayın 23 August 2023
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Rektör Alma’dan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu’na Ziyaret
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ankara temasları kapsamında Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu’nu ziyaret etti.