Ahmet Sula ile İnsana "Yolculuk

Üniversitemizin Huş Ormanları Üzerine Yaptığı Çalışmalar Ulusal Basında!

Üniversitemizin Türkiye-İran sınırında yer alan Küçük Ağrı Dağı eteklerindeki huş ormanları üzerine yaptığı çalışmalar, ulusal basında yer buldu.

Üniversitemizin Türkiye-İran sınırında yer alan Küçük Ağrı Dağı eteklerindeki huş ormanları üzerine yaptığı çalışmalar, ulusal basında yer buldu.


Üniversitemizin Türkiye-İran sınırında yer alan Küçük Ağrı Dağı eteklerindeki huş ormanları üzerine yaptığı çalışmalar, ulusal medyada yer buldu.

Biyoçeşitlilik ve Araştırma ve Uygulama Merkezince (BİYOMER) sınırın sıfır noktasında bulunan ve 3 bin 925 metre yüksekliğe sahip Küçük Ağrı Dağı'nın kuzey yamacının bir bölümünü kaplayan farklı noktalardaki ormanlık alanlarda çalışma yapılacak. 

Tamamı doğal yollarla oluşan ve dağın kuzeyinde bulunan toplam 161 hektara yakın alandaki ağaç türleri ve yaban hayatı çeşitliliği, 5 akademisyenden oluşan ekiple araştırılıyor. 

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit, AA muhabirine, BİYOMER olarak şehirdeki biyoçeşitlilik açısından önemli birçok sahayı incelediklerini söyledi.

Dağın bitki yapısıyla ilgili Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) çalışması hazırlıkları olduğunu belirten Yiğit, Küçük Ağrı Dağı'nda ön gözlemler yaptıklarını, ileriye dönük olarak alanda incelenmesi ve toplanması gereken bitki türlerini tespit etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Bununla ilgili de proje hazırlıklarının olduğunu, bölgeye farklı üniversitelerden proje çalışmaları için araştırmacıların geldiğini aktaran Yiğit, "Onlara bu alanı tanıtıyoruz, ya da alanda bulunan araştırdıkları bitki türleri ile ilgili yol gösteriyoruz. Bu sayede Iğdır'ın biyoçeşitliliğinin aydınlatılması açından Iğdır Üniversitesi BİYOMER olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Bu gönderiyi paylaş
Labels