Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!

"Yapay Zeka ile Görsel Tasarım" Semineri Tamamlandı

Iğdır Üniversitesi Tasarım Topluluğu ve Uluslararası Öğrenci Topluluğu işbirliği ile düzenlenen ve yapay zeka teknolojileri ile görsel tasarımın entegrasyonuna odaklanan "Yapay Zeka ile Görsel Tasarım" semineri, büyük bir ilgi ve katılımla tamamlandı.

Öğr. Gör. Ali Osman Özgan'ın moderatörlüğünü yaptığı ve Öğr. Gör. Mustafa Cesur'un konuşmacı olarak yer aldığı seminer, 22 Aralık 2023 tarihinde Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi Tasarım Atölyesinde gerçekleşti.

Seminerde, katılımcılar yapay zekanın görsel tasarımlarını nasıl geliştirebileceğini öğrendi ve bu iki alandaki temel kavramlar ile teknikler üzerine bilgi sahibi oldu. Sunulan içerik, fikir belirlemeden detaylandırmaya, prompt oluşturmaktan ince ayarlara ve son değerlendirmelere kadar yapay zeka destekli tasarım sürecinin her aşamasını kapsadı.

Katılımcılara, tasarımın renk seçiminden stil ve atmosferine kadar olan unsurlarının yanı sıra, yapay zeka destekli CANVA ve DALL·E gibi yapay zeka araçları ile etkileyici görseller oluşturma yolları aktarıldı ve CANVA uygulamasının pro versiyonu hediye edildi. 

Ayrıca, iç mekan tasarımından minimalist ev ofisine, lüks banyodan eklektik oturma odasına kadar çeşitli örneklerle, yapay zeka kullanılarak oluşturulan tasarımlar sergilendi.

Bu seminer, katılımcılara yapay zeka ve görsel tasarımın kesişiminde yer alan önemli becerileri kazandırmakla kalmadı, aynı zamanda yeteneklerini geliştirmeleri ve kendi tasarımlarını yapay zeka teknolojileri ile nasıl zenginleştirebilecekleri konusunda ilham verdi.

Iğdır Üniversitesi Tasarım Topluluğu'nca düzenlenen etkinlik, öğrencilere ve genç tasarımcılara yönelik eğitim etkinliklerine örnek teşkil ederken, yapay zeka ve görsel tasarım alanlarında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için çeşitli kaynakları ve uygulamalı atölyeleri önerecek bir platform sundu.

Eğitim sonrasında Tasarım Topluluğu Başkanı Çilem Akkuş, Öğr. Gör. Ali Osman Özgan ve Öğr. Gör. Mustafa Cesur'a teşekkür belgesi takdim etti. 

Hatıra fotoğrafı çekiminin ardından eğitim sona erdi. 


Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü 26 December 2023
Bu gönderiyi paylaş
Labels

Rektör Alma’dan NobeÜniversitemizde “Doğal Bitkilerden Kozmetik ve İlaç Sektörüne Doğru” Yürüyüş Etkinliği!
Rektör Alma, Şehitlerimiz ve Gazze için Yapılan Yürüyüşe Katıldı
İlimizde, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki çatışmada şehit olan askerler ile Gazze'de hayatını kaybedenler yürüyüş düzenlendi.